Blogul distilam.ro
Cazanele sunt ideale pentru fabricarea de tărie de casă (țuică, pălincă) – din fructe fermentate se obține alcoolul prin distilație. Componentele instalației:
Cazan din cupru în care cu ajutorul căldurii se formează aburul de alcool.
Instalația de răcire, prin care se face condensarea alcoolului.
Țevile de cupru care leagă cazanul și instalația de răcire.
Toate componentele cazanului care intră în contact cu alcoolul distilat sunt fabricate din cupru pur. Pe parcursul procesului de distilație, cuprul neutralizează acizii și celelalte substanțe nocive, astfel se obține băutură pură, consumabilă fără efecte secundare.
Care este diferența dintre țuică și pălincă? Țuica se produce exclusiv din prune, pălinca se produce din orice fruct.
Procesul de fabricare se împarte în două faze – în prima fază se produce borhot din fructe, iar în a doua fază se efectuează distilarea, adică se extrage alcoolul și aromele din borhot.
Toate gospodăriile individuale care dețin în proprietate instalații de producție de țuică și rachiuri de tip alambic au obligația de a se înregistra la autoritatea vamală teritorială în raza căreia își au domiciliul.